Wonen

Hypotheek rente periode bijna afgelopen?

hypotheekrente

Wanneer loopt jouw hypotheek rente periode af? Weet wat je kunt doen als het zover is.

Drie maanden voordat je rentevaste periode van je hypotheek afloopt ontvang je een brief van de hypotheekverstrekker met een nieuw voorstel. Je hebt ruim de tijd om het voorstel te beoordelen én je te laten informeren door een hypotheekadviseur of een andere hypotheekverstrekker een meer aantrekkelijke aanbieding voor je heeft.

Waarom wachten tot de hypotheek rente periode van afloopt?

Waarom niet nu meteen even kijken wat je aan rente betaalt, wat het rente percentage is en of dit ook goedkoper kan.
De hypotheekrentes zijn al lange tijd historisch laag. Als dit verschil met wat je nu betaalt groot is, dan kan het zelfs de moeite waard zijn om je hypotheek over te sluiten en de boete die daaraan vast zit te betalen. Je hebt hier natuurlijk spaargeld voor nodig dat je kunt missen. Maar er zijn ook hypotheekverleners die deze boete weer willen financieren met de nieuwe hypotheek.

Spaargeld gebruiken voor een lagere hypotheekrente?

Als je met je spaargeld de boete betaalt die hoort bij het vroegtijdig oversluiten van je hypotheek, dan kan dit zeker een goede investering zijn. De rente op spaargeld is historisch laag. De rente die je betaalt over het geleende hypotheekgeld is ook historisch laag, maar vele malen hoger dan de spaarrente. Een ander voordeel is dat je met een oversluiting naar een hypotheek met lagere rente dit direct merkt in je maandlasten. Geld dat je dus overhoudt.