Geld

Bespaar en maak 2016 jouw jaar

Elk jaar beginnen we opnieuw: goede voornemens. De een wil afvallen, de ander stoppen met roken en weer een ander wil meer geld sparen. Met dat laatste helpen we je door middel van dit artikel over goede bespaar voornemens. Want een ding is zeker: iedereen kan besparen. Veel mensen betalen veel te veel geld, simpelweg omdat ze geen zin hebben om alles uit te zoeken. Ben jij ook lui? Dan ben je een dief van je eigen portemonnee. Het is echt de moeite waard om even niet op de bank te zitten en naar de televisie te kijken, maar om even achter je computer of laptop te kruipen en daar je financiële zaken op een rijtje te zetten. Je kunt geld besparen en vastleggen voor de toekomst. Daar heb je wel een avondje voor over toch?

Het groene huishoudboekje

Een extra vakantie, die mooie schoenen, een lange wereldreis of die prachtige auto. Het zijn allemaal dingen die je sneller kunt verwezenlijken als je even wat tijd investeert. Stel een huishoudboekje op. Als je het doet, doe het dan ook goed. Je zet er al je inkomsten en uitgaven in en vanuit daar ga je kijken waarop je kunt besparen. Je zult merken dat je met gemak heel wat geld kunt besparen.

Boodschappen

Het is de laatste tijd nogal hip om je producten bij de biologische slager en bakker te kopen. Heel leuk allemaal, maar je betaalt wel veel meer voor je boodschappen dan dat je in de supermarkt doet. Ook tussen de verschillende supermarkten zit verschil. Zo kun je jouw boodschappen beter doen bij onder andere Jan Linders. Ga je boodschappen doen? Maak dan een lijstje voor de hele week, zodat je maar één keer naar de supermarkt hoeft. Kijk naar wat er in de aanbieding is en probeer daar je weekmenu op af te stellen. Het kost even wat tijd om dit allemaal op een rijtje te zetten, maar je gaat het zeker merken in je portemonnee en dat is het uiteindelijk meer dan waard. Het ‘overgebleven’ geld kun je in een spaarpot doen of op je spaarrekening zetten. Als je een goed doel voor ogen hebt, gaat dit besparen vanzelf.

Zorgverzekering

Nog iets waar je flink op kunt besparen: je zorgverzekering. Dit moet je wel doen voor het nieuwe jaar begint. Veel mensen blijven uit gemakzucht bij de huidige zorgverzekeraar. Dat is het makkelijkst en ze hebben geen zin om alles uit te zoeken. Overstappen loont, dat zeggen ze niet voor niks. Dat geldt ook voor de zorgverzekering. Vergelijk daarom verschillende zorgverzekeraars en bekijk welk pakket het meest ideaal en goedkoopst is. Overstappen lijkt veel werk, maar het is zo geregeld.

Zet overbodige abonnementen stop

Heb jij je huishoudboekje in orde gemaakt? Dan staan daar ook alle kosten voor alle abonnementen in. Wellicht dat je geabonneerd bent op de krant, maar dat je die nauwelijks leest. Het nieuws staat immers ook online. Zonde van het geld dus. Ook je energiecontract en telefoonabonnementen zijn de moeite waard om onder de loep te nemen. Vaak betaal je te veel en kan het allemaal veel goedkoper. Dat zijn weer een aantal tientjes die je bespaart.

Beloon jezelf

Zet al het geld dat je bespaart op een aparte rekening en beloon jezelf zo af en toe. Dat maakt het sparen leuk en je weet meteen waar je het voor doet. Je kunt het zo gek maken als jezelf wilt. Het is alleen de vraag hoeveel jij er voor op wilt geven. Zet voor jezelf op een rijtje waar je absoluut niet zonder kunt en wat je wel weg zou kunnen laten. Dan heb je meteen overzichtelijk en duidelijk waarop je kunt besparen.