Afvallen Gezond eten

Afvallen zonder jojo effect

afvallen-zonder-jojo-effect

Regelmatig heb ik het met een goede vriendin over afvallen. Voor haar is het een groot probleem. Niet zozeer om de kilo’s kwijt te raken, maar om op gewicht te blijven. Afvallen zonder jojo-effect zou voor haar een geweldig cadeau zijn.

We kennen elkaar sinds de schooltijd en ik weet niet beter of ze is bezig met afvallen. Het ene dieet volgt het andere op en iedere keer lijkt het er op alsof ze haar gewicht onder controle gaat krijgen tot we een paar maanden verder zijn en helaas moeten constateren dat de kilo’s er weer aan zijn gevlogen. Tot vorige week. Het viel me op dat we over afvallen eigenlijk de afgelopen weken niet meer gesproken hadden, terwijl ik toch duidelijk zag dat vooral haar buik minder dik was. Had ik hier iets gemist?

Zie je niet dat mijn buik een stuk slanker is

Hoe goed we elkaar ook kennen, het blijft lastig om direct te vragen naar haar afval zoektocht. Voor haar is het gewoon een pijnlijk onderwerp. Hoe pijnlijk ook. Toch maar even gevraagd. “Waarom hoor ik je de laatste tijd niet meer over afvallen?” “Ben je gestopt?“

“Zeker niet”, was haar directe antwoord. “Zie je niet dat mijn buik een stuk slanker is dan?”. “Eh, ja” antwoordde ik om vervolgens stamelend verder te gaan met “…maar ik hoor je niet over een nieuw dieet, dus dacht ik dat je misschien wel vanzelf wat kilo’s was kwijt geraakt”.
Ze barstte in lachen uit. “Nee joh, geen punt. En ja, die kilo’s raak ik op een of andere manier vanzelf wel kwijt zonder er al te veel voor te moeten doen. Deze keer weet ik zeker dat ik niet opnieuw flink aankom. Waarom? Ik ben niet begonnen aan een dieet, dus hoef ik er ook niet mee te stoppen”.
Dat klonk wel logisch in mijn oren, maar het kan niet anders dan dat mijn goede vriendin toch één en ander anders was gaan aanpakken met eten en drinken dan daarvoor. Zomaar kilo’s verliezen zonder dat je ziek bent lijkt me onmogelijk.

Afvallen zonder jojo effect

Ze vertelde me dat ze graag wilde afvallen zonder een jojo effect. Dat was wel het meest frustrerende om steeds mee te maken. Dus liever wat minder kilo’s kwijt en dan op gewicht blijven dan een half jaartje slank en daarna weer binnen een paar weken op het oude gewicht.
“Wat doe je nu anders dan? Waarom werkt dit wel voor je? En waarom heb je me niet verteld dat je een nieuw dieet volgt?”. Haar antwoord klonk nog logischer dan ik had verwacht. “Tja, ik volg geen dieet, dus dat nieuws kon ik je niet brengen. Eigenlijk is het gewoon heel normaal voor me wat ik dagelijks doe. Ik eet nog steeds wat ik lekker vind dus dat is misschien de reden dat ik je het niet verteld heb”.

Animatievideo met ongebruikelijke tips om af te vallen

Eerlijk gezegd snapte ik nu nog niet wat mijn goede vriendin had gedaan of juist niet had gedaan om af te vallen en er zeker van te zijn dat er dit keer geen sprake zou zijn van een jojo-effect. “Om het te snappen kun je beter even de animatie video bekijken die mij overtuigde om hiermee aan de slag te gaan. Daarin zie je precies met welke problemen ik al jaren worstelde en hoe ik nu nog steeds kilo’s kwijtraak”. Na het zien van de video snapte ik waarom dit voor mijn goede vriendin werkt.

Dit is de video over afslanken zonder jojo-effect die mijn vriendin overtuigde.