Gezond eten Tuin Vakantie

Welke houtskool barbecue kiezen?

houtskool barbecue kiezen

Je wilt gaan barbecueën en vraagt je af welke houtskool barbecue je nu het beste kunt kiezen. Hier geven we je een aantal handige tips die je helpen om de juiste keuze te maken.

1. Kies altijd voor een barbecue met deksel

Een wegwerp barbecuetje, tuinhaard of een grill lijken ideaal maar zijn dit in de praktijk niet. Wil je een beetje aan de slag met lekkere barbecue recepten dan heb je een afsluitbare bbq nodig.

2. Kies een bbq van minimaal 57 cm groot

Een te kleine barbecue is in de praktijk lastig. Je kunt er gewoonweg te weinig op kwijt. Zeker als je met je gezin en een paar gasten een lekkere maaltijd wilt bereiden. Heb je regelmatig meer dan vier gasten, kies dan een grotere bbq. De Weber barbecues zijn de meest verkochte. Voor het formaat 57 centimeter zijn er ook voldoende accessoires beschikbaar. Na verloop van tijd wil je toch een keer je rooster vervangen door een nieuwe. Dan is het wel handig als die ook verkrijgbaar is.

57 cm barbecues zijn geschikt voor direct en indirect barbecueën. Kies je een kleinere versie dan liggen je kooltjes altijd direct onder je gerecht. De ruimte is te klein om een beetje afstand te creëren als je indirect wilt barbecueën.

3. Kies een bbq met een as opvangbak

Dit is een tip je waarvan je in de praktijk ontdekt dat dit wel heel fijn is. Een as opvangbak onder je barbecue. Bij de goedkopere modellen wordt de as die onder de barbecue uit valt opgevangen door een schotel. Op een of andere manier is het altijd geklungel om de volle schotel te verwijderen zonder te morsen. Met een beetje wind ligt er meer as naast je barbecue dan in de schotel. Een as opvangbak is gesloten en makkelijk te legen.