Tuin

Zes automatische tuinsproeiers van slim tot goedkoop

utomatisch-tuin-sproeien

Herken je dit? Op het moment dat je ’s-Avonds naar bed gaat realiseer je je dat de tuinsproeier nog aan staat. En niet even, maar eigenlijk al de hele avond. Zonde van het water en je moet toch naar buiten om de tuinsproeier uit te doen. Automatische tuinsproeiers zijn het succes achter iedere groene bloeiende tuin en sproeien gras en planten op de juiste momenten. Een overzicht van zes verschillende automatische tuinsproeiers. Van hele slimme tot de goedkoopste tuinsproeier en één die nog een handje hulp nodig heeft en dan vanzelf het werk doet.

Slimme automatische tuinsproeiers

Gardena Automatische besproeiingsset A 1020 sensor. Watertimer en bodemvochtigheidssensor ineen.

Sproeien wanneer je grond er ook echt om vraagt. Dat is natuurlijk super handig, milieubewust en het beste voor je tuin en je portemonnee. De Gardena besproeiingsset A 1020 heeft een watertimer en een sensor die de vochtigheid van de bodem meet. Is de bodem te droog, dan gaat de sproeier automatisch aan tot dat de bodem vochtig genoeg is. Je stelt zelf in hoe vochtig je de bodem wilt hebben en op welke moment op de dag er gesproeid mag worden.

Kärcher SensoTimer ST6 Duo eco!ogic met draadloze vochtigheidssensoren

https://www.bol.com/nl/p/karcher-sensotimer-st6-eco-ogic/9200000039695850/?oembed%5Btype%5D=info&oembed%5Bsiteid%5D=34651

Het slimmere broertje van de Kärcher Watertimer is de Kärcher SensoTimer met radiografische vochtigheidssensoren. Groot voordeel, je zet de twee vochtigheidssensoren op de droogste plekjes in je tuin zonder dat die met een draad verbonden hoeft te zijn met de timer.
Super handig zijn ook de twee wateruitgangen waarmee je precies dat deel van je tuin besproeit dat water nodig heeft.

De bodemvochtigheid kun je instellen op vijf verschillende niveau’s en de timer stel je in op twee tijdstippen in de ochtend en avond. Net als bij zijn goedkopere broertje kun je ook hier het display afnemen om de watercomputer in te stellen.

De Kärcher SensoTimer is er ook met één vochtigheidssensor en één wateruitgang. Kies dan de Kärcher SensoTimer ST6 eco!ogic

 

Precies op tijd automatische tuinsproeier

Kärcher Watertimer WT 4 sproeien tot op de minuut nauwkeurig

Het laatste wat je wilt is dat je verrast wordt door de tuinsproeier als je ’s-Avonds nog heerlijk van je tuin geniet. Met de Kärcher watertimer bepaal je tot op de minuut wanneer het sproeiprogramma start en stopt. Voor elke dag van de week stel je een programma in dat duurt van 1 minuut tot maximaal 2 uur. Wil je twee keer sproeien op een dag? Geen probleem. Tussendoor toch nog even water geven op een droge dag? Handmatig kun je de watertimer aanzetten.

Vaak hangt de automatische tuinsproeier niet op de meest comfortabele plek om deze te programmeren. Daarom heeft de Kärcher watertimer een afneembaar display en kun je vanuit je luie stoel de programma’s instellen.

Wat gebeurd er als de batterij leeg is en de sproei installatie staat aan? Tja, dat wil je niet meemaken. Zeker niet als je met vakantie bent. De Kärcher heeft hier een beveiliging voor die het water stopt als de batterij leeg is of het niet meer doet.

https://www.bol.com/nl/p/karcher-watertimer-wt-4-000/9200000013976517/?oembed%5Btype%5D=info&oembed%5Bsiteid%5D=34651

Tuinsproeier voor waterton en waterkraan

Gardena Watertimer T 1030 card

De Gardena Watertimer is een automatische tuinsproeier die ook zonder waterdruk werkt. Speciaal bedoeld om water te gebruiken dat je opvangt in een waterton. Natuurlijk kun je deze watersproeier ook aan de kraan bevestigen. Met de speciale kaart stel je de momenten in waarop je wilt dat er gesproeid wordt. Voor elke dag kun je drie besproeiingsprogramma’s instellen die variëren van 1 minuut tot drie uur.

https://www.bol.com/nl/p/gardena-bodemvochtigheidssensor-voor-t-1030-plus-t1030-card/9200000010928323/?oembed%5Btype%5D=info&oembed%5Bsiteid%5D=34651

Heeft een handje nodig tuinsproeier

Gardena Watertimer

De Gardena Watertimer is vooral handig als je niet langer dan een bepaalde hoeveelheid tijd je tuin wilt sproeien. Tijdsduur instellen, kraan open en na vijf tot maximaal 120 minuten stopt de watertimer vanzelf met sproeien.

https://www.bol.com/nl/p/gardena-watertimer-automatische-besproeiing/9200000010826881/?oembed%5Btype%5D=info&oembed%5Bsiteid%5D=34651