Geld

Online geld verdienen

geld verdienen online

Je hebt vast weleens het idee gehad om online geld te verdienen, maar dat je niet wist hoe. Als je dit idee hebt dan heb je vast al een beeld van de voordelen van online geld verdienen. De grote voordelen van (vanuit huis) online geld verdienen zijn dat je het meestal kan doen op de tijdstippen die jouw het beste uitkomen en dat je er de deur niet voor uit hoeft. Niet meer in de file staan en geen zeurende collega’s. En als je tussendoor even een uurtje over hebt dan je je tijd omzetten in geld.

Op het internet zijn tal van mogelijkheden te vinden om geld te verdienen. In dit artikel zullen we een aantal populaire methoden bespreken zodat je een idee op kan doen over welke methode het beste bij je past.

Teksten schrijven

We leven midden in het internettijdperk en vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig wel een website. Deze websites moeten gevuld worden met teksten en niet iedere ondernemer heeft de tijd of de kunde om dat zelf te doen. Zij maken voor hun webteksten gebruik van mensen die dat voor ze willen doen. Er is dan ook volop werk te vinden voor tekstschrijvers.

Het mooie van geld verdienen met het schrijven van teksten is dat je het kan doen op de momenten dat het je het beste uitkomt. Als de kinderen naar school zijn bijvoorbeeld. Om teksten te gaan schrijven voor bedrijven zal je wel ingeschreven moeten zijn bij de kamer van koophandel en een administratie bij moeten gaan houden. Ondernemers zullen een factuur verlangen voor de teksten die zij laten schrijven zodat ze deze kosten kunnen opvoeren als bedrijfskosten.

Op diversen websites (waaronder freelance sites) vragen ondernemers om tekstschrijvers waarop je als tekstschrijver kan reageren. Vaak wordt er een prijs per woord afgesproken voor het schrijven van teksten. De prijzen beginnen bij 1,5 cent per woord voor eenvoudig standaard werk maar dit kan oplopen tot meer dan 10 cent per woord voor kwaliteitswerk.

Het kijken van reclame

Ja, je leest het goed, je kan geld verdienen door naar reclame te kijken.

Om geld te verdienen door het kijken van reclame heb je geen bedrijfje nodig zoals bij het schrijven van teksten. Iedereen kan dit doen en je kan er vandaag al mee beginnen.

Bedrijven betalen je voor het bekijken van hun reclames zodat ze zeker weten dat hun reclame gezien wordt. Bedrijven geven veel geld uit aan reclame en beseffen dat veel van dit geld weggegooid geld is. Veel mensen zappen weg als er een reclameblok op tv komt en ze gooien de reclamefolders rechtstreeks in de papierbak of maken er de openhaard mee aan. En op het internet adverteren is ook niet meer wat het geweest is omdat tegenwoordig heel veel mensen een Ad-blocker gebruiken welke de vervellende banners van webpagina’s weghalen. Ze hebben er dus best wel wat voor over om mensen naar hun reclame te laten kijken zodat ze zeker weten dat hun reclameboodschap gezien wordt.

Verwacht met deze methode van geld verdienen geen gouden bergen. Je zult er geen volledig inkomen mee kunnen verdienen. Maar het kan een leuk tweede inkomen zijn en ook hierbij geldt dat je het kan doen wanneer en waar je maar wilt. Op je tablet onderuit gezakt in je terrasstoel bijvoorbeeld.

Het is overigens niet zo dat je verplicht wordt om dingen te kopen waarmee geadverteerd wordt (al hopen de adverteerders dat natuurlijk wel).

Geld verdienen met YouTube

Sommige mensen zijn miljonair geworden met het plaatsen van hun video’s op YouTube. Dat zijn natuurlijk uitzonderingen maar het geeft wel aan dat er met YouTube geld te verdienen valt. Iedereen kan een ‘omroep’ worden met YouTube.

Je verdient geld met video’s op YouTube omdat je een deel van de reclamegelden van Google (de eigenaar van YouTube) ontvangt van de reclames welke YouTube bij de video’s plaatst. Als Google een reclame video bij je video plaatst dan krijg je betaald per vertoning van de reclame video. Voor banners welke bij je video worden geplaatst krijg je betaald per click. Omdat er altijd een percentage van de mensen zal klikken is het zaak om zoveel mogelijk kijkers van je video’s te krijgen.
Je hoeft zelf niet opzoek te gaan naar adverteerders bij je YouTube video’s, dat regelt YouTube allemaal en je hebt er verder geen omkijken naar.

Je kan je eigen video’s op YouTube plaatsten of video materiaal van derden welke je vervolgens gaat promoten. Als je materiaal van derden gebruikt dan zal je er natuurlijk wel zeker van moeten zijn dat er geen rechten op het materiaal rusten.

Het is bij YouTube natuurlijk wel zo dat je pas geld kan gaan verdienen als je voldoende kijkers hebt. Je zal een YouTube kanaal moeten beginnen zodat mensen zich daarbij kunnen abonneren. Als je dan weer iets nieuws publiceert dan krijgen je abonnees dit te zien in hun overzicht.

Bij YouTube video denk je misschien direct aan een vlog maar er zijn ook andere manieren om video materiaal te maken welke goed bekeken kunnen worden. Zo zijn er veel mensen welke video’s maken van de games welke zij spelen. Zij geven uitleg over hoe zij het spel spellen en welke strategieën en tactieken zij gebruiken. Het zijn juist vaak dit soort video’s welke goed bekeken worden. Als je een gamefanaat bent dan kan je hobby werkelijk omzetten in geld zolang je maar op een leuke manier kan vertellen.

Het komt er eigenlijk op neer dat je het beste een YouTube kanaal kan beginnen met iets wat bij je past. Het is natuurlijk onzin om een spel te gaan spellen wat je niet leuk vind alleen maar omdat je er geld mee kan verdienen. Sommige hebben een goed lopend YouTube kanaal waarop ze laten zien hoe ze zich opmaken en hun haar doen. Andere hebben weer een goedlopende YouTube kanaal waarin ze kennis delen welke ze hebben, ze vertellen bijvoorbeeld zaken over zoekmachine marketing.

Online enquêtes

Met het invullen van enquêtes kan je ook online geld verdienen. Meestal krijg je enkele dubbeltjes tot enkele euro’s per ingevuld enquête betaald. Je hoeft niet opzoek te gaan naar bedrijven waar je een enquête tegen betaling mag invullen. Het zou voor bedrijven een hoop rompslomp zijn om iedereen die een enquête invult een kleine betaling te doen toezenden. Daarom maken bedrijven gebruik van enquête verzamelsites. Op deze sites zijn de enquêtes van allerlei bedrijven verzameld en de site zorgt voor de administratieve afwikkeling van de betalingen. Je kan je eenvoudig bij een dergelijke site aanmelden waarna je direct aan de slag kan met het invullen van enquêtes.

Met het invullen van enquêtes ga je net als met het kijken van reclame geen volledig inkomen verdienen maar het kan een leuke aanvulling op je inkomen zijn.