Gezondheid

Lichtontharing thuis wanneer jij dit wilt en er tijd voor hebt

lichtontharing thuis

Erger je je aan haartjes en stoppels op je benen, armen of bovenlip? Lichtontharing thuis is een prima manier om de haartjes te verwijderen. Professionele schoonheidsspecialisten gebruiken lichtontharing al jaren en investeerden flink wat geld in dure apparatuur. Tegenwoordig is lichtontharingsapparaten een stuk goedkoper en eenvoudig in gebruik.
Heb je ervaring met waxen? Dan weet je ook dat je dit maar van tijdelijke aard is. Soms zelfs al na een paar dagen voel je de eerste stoppels al weer. Met lichtontharing bereik je een beter resultaat waar je langer plezier van hebt.

Bol.com Populaire lichtontharingsapparaten voor thuis

Vooral succesvol bij een lichte huid en donkere haartjes

Lichtontharing werkt met Intensed Pulsed Light, afgekort IPL. Snelle korte lichtflitsen bereiken via de huid de haarzakjes en brengen die zo in slaap. Je hebt hier ongeveer 2 weken profijt van.
Lichtontharing werkt het beste als je een lichte huid hebt en donkere haartjes wilt verwijderen. Dat zijn immers ook de haartjes die jezelf en waarschijnlijk ook anderen ziet. Een donkere kleur trekt het licht namelijk goed aan en absorbeert dit. Des te lichter de haartjes, des te minder effectief lichtontharing helaas is. Heb je een donkere huid dan zal het licht vooral geabsorbeerd worden door de omgevingshuid en veel minder door de haartjes.

Verschil tussen lichtontharing met Intensed Pulsed Light en Laseren

Het belangrijkste verschil tussen Intensted Pulsed Light en een laser is de mate waarin de haartjes ook echt weg blijven. Bij IPL is dit meestal een week of 2. Laseren is permanent. Echter, ben je met laseren veel langer bezig omdat je een kleiner gebied kunt bewerken.

Zowel je benen, bikinilijn, oksels en gezicht ontharen?

Wil je met één apparaat thuis zowel je gezicht, oksels, bikinilijn en gezicht ontharen? Let er dan goed op dat het lichtontharingsapparaat in te stellen is op verschillende standen en lichtvensters.
De standen bepalen de intensiteit waarmee geflitst wordt. Een hoge stand is prima voor je benen, maar te veel voor meer gevoelige lichaamsdelen als je oksels en bikinilijn. Die plekken kunnen dan warm worden en gaan irriteren.
Het lichtvenster is belangrijk om te voorkomen dat je in je ogen flitst. Dat is niet alleen heel vervelend, maar ook schadelijk voor je ogen. Met een lichtvenster kun je het flitsgebied verkleinen en gerichter flitsen. Om sneller te werken is een groter lichtvenster fijn als je bijvoorbeeld je benen gaat ontharen.

Doet ontharen met licht pijn?

Wat voel je als je met een lichtontharingsapparaat de haartjes te lijf gaat? Sommige gebruikers geven aan dat het een prikkelend gevoel geeft als dat van een speldenprik. Anderen spreken vooral van warmte. Echt pijnlijk is het niet. Zeker veel minder pijnlijk dan waxen.

Werkt lichtontharing thuis altijd en voor iedereen?

Aan het begin van dit artikel schreven we al dat het beste effect wordt verkregen bij mensen met een lichte huid en donkere haartjes. Het effect is per persoon verschillend. Dat is natuurlijk niet het antwoord waar je nu op zit te wachten. Maar helaas is het wel zo. Er zijn dames die na een paar keer behandelen super gladde benen hebben. Anderen voelen toch binnen een week weer de eerste stoppels of moeten echt meer dan 8 keer dezelfde plek behandelen om een eerste resultaat te zien. Het effect hangt gewoon sterk af van de mate waarin je last hebt van je haargroei.