Geld

Goedkoper uit eten

De meest effectieve bezuiniging is natuurlijk niet uit eten gaan. Maar dat hoeft niet. Goedkoper uit eten in een restaurant kan echt. Zeker als je al vaker in het restaurant gegeten hebt en weet wat er op de kaart staat.

  1. Bestel bijvoorbeeld twee voorgerechten in plaats van een voor- en hoofdgerecht. Bij sommige restaurants is het voorgerecht dusdanig fors dat je na twee echt wel vol zit.
  2. Vraag een extra bord en bestel één hoofdgerecht minder. Zeker voor de minder grote eters is dit een mooie besparing.
  3. Waarom een voor- en nagerecht? Ga je gewoon even een hapje doen dan volstaat alleen het hoofdgerecht en een kopje koffie of thee daarna.
  4. Deel je salade als je die moet bijbestellen. 
  5. Geef van te voren aan de ober aan dat je niet meer dan bijvoorbeeld 30 euro wilt uitgeven inclusief drank. Het verbaasde me onlangs dat iemand dit deed, maar het werkte wel. 
  6. Kies het menu van de dag. Check wel even de kaart of je dit ook echt geld bespaart.
  7. Let op de budgetkillers. Een fles wijn of een borrel bij de koffie jagen de kosten op. Dat geldt ook voor die fles water op tafel. Vraag gewoon om een kan kraanwater.
  8. Let sowieso op je drankgebruik tijdens het eten. Des te meer je hebt gedronken, des te makkelijker je geld uitgeeft. Nog één afzakkertje doen?

Eet smakelijk.