Geld Vakantie

Auto op vakantie tips

auto-vakantie-tips

Ga je met de auto op vakantie. Dat kan een stuk goedkoper dan je gewend bent. Een serie tips voor een goedkope vakantie met de auto. Of je nu met vakantie gaat naar Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië of je blijft in Nederland. De meeste Nederlanders rijden in de vakantie de meeste kilometers. Ga je nog een vakantie boeken? Lees dan ook deze 10 goedkope vakantie tips.

Niet eten bij tankstations

Voorkom dat je bij de tankstations langs de snelweg drinken, eten, snoep moet inslaan. Wel lekker koel en vers, maar ook een stuk duurder dan gewoon in de supermarkt bij je thuis. Maak daarom van te voren een ouderwetse koelbox met lekkere broodjes, fruit, drinken en snoep klaar.

Voorkom te veel ballast in de auto

Haal overbodige spullen (zoals sneeuwkettingen en dergelijke)uit de auto, want elke extra kilo bagage kost meer brandstof.

Zorg voor een opgeruimde auto

Je bent nog meer een paar uur onderweg en de auto is al een zooitje. Hoe voorkom je dit. Lees de auto organizer tips voor ene opgeruimde autovakantie.

Rij rustiger

De motor van de auto is na ongeveer 5 kilometer rijden op temperatuur en rijdt dan een stuk efficiënter. Begin dus sowieso rustig te rijden. En hou dit gewoon vol. Het is immers vakantie.
Schakel eerder naar een hogere versnelling. Hoe hoger het toerental, hoe hoger het brandstof verbruik. Dus bij 50 km/u naar de vierde- en bij 80 km/u naar de vijfde versnelling. Voor wie een toerenteller heeft: schakel naar de volgende versnelling tussen de 2000 en 2500 toeren.

Check je bandenspanning

Check voor je weggaat je bandenspanning en controleer de onderweg ook. Een slappe band heeft meer rolweerstand en kost dus meer brandstof. Gebruik de cruise control (als je die hebt), dat spaart brandstof.

Niet direct de airco aan

Het gebruik van de airco kan voor 10 procent extra brandstofverbruik zorgen. Je kunt besparen door bij hitte eerst een paar minuten met de ramen open te rijden. Dan ramen dicht en airco aan. Zet als je stopt eerst de airco uit en dan de motor, dat is beter.

En………..geniet van je vakantie met deze praktische tips waarmee je een goedkope vakantie in het buitenland viert.