Geld Vakantie

Goedkope vakantie tips

goedkope-vakantie-tips

Een lekker begin van je vakantie met deze 10 goedkope vakantie tips. Er zit altijd een tip tussen die jou vakantiegeld bespaart. Zo zit je straks op je vakantieadres te genieten van de omgeving en betaal je minder dan je buren. Leuk toch?

1. Profiteer van vroegboekkorting

November en december zijn de beste maanden om je vakantie te boeken. Veel aanbieders van vakantiereizen, mobile homes en vakantiehuizen willen dan alvast zoveel mogelijk vakanties verkopen. Om je over de streep te halen bieden ze een vroegboekkorting. Ben je zo’n early bird dan bespaar je vaak tussen de 70 en 150 euro op je vakantie. Het is even wennen, maar na je zomervakantie vrij snel nadenken en uitzoeken waar je volgend jaar naar toe reist loont de moeite.

2. Wees flexibel met je vakantiedatum

Niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet als je begin van het jaar je vakantieperiode al moet opgeven aan je werkgever. Ben je wel meer flexibel en kun je op het laatste moment beslissen om een paar dagen of zelfs weken eerder of later te vertrekken, dan is dit een aantrekkelijke tip voor een goedkope vakantie. Hotels, vakantieparken, campings en vakantiehuizen zijn nooit helemaal volgeboekt. Het liefst hebben de eigenaren natuurlijk gasten. Daarom doen ze op het laatste moment de prijs flink naar beneden in de hoop alsnog een boeking te krijgen. Een mooie kans om een prachtige zonvakantie te boeken tegen een veel lagere prijs dan je buren.

3. Zover mogelijk van het strand

Is een camping direct aan het strand geen must, dan ben je veel goedkoper uit. De strook langs de prachtige zandstranden in Europa is relatief beperkt en snel volgeboekt. Hoge prijzen dus. Boek je een vakantie 20 kilometer van het strand af dan betaal je voor dezelfde en soms betere faciliteiten een stuk minder. Probeer maar eens als je op een website van een vakantieaanbieder je vakantiebestemming zoekt en zet de afstand tot het strand op flink wat kilometers. Wil je toch een dag naar het strand, dan is 20 kilometer rijden met de auto niet eens zover.

4. Selecteer eerst op prijs en daarna op bestemming

Maakt het je niet veel uit naar welk land je op vakantie gaat of welke vakantieregio dan is deze goedkope vakantie tip voor jou. Je kunt namelijk precies op prijs je vakantie uit kiezen. Zo kom je op verrassende bestemmingen terecht en betaal je minder dan je van plan was. Combineer je deze tip met de tip om flexibel te zijn met je vakantiedatum, dan moet het helemaal lukken om flink te besparen op je vakantiekosten.

5. Goedkope vliegtickets

Heb je alleen een vliegticket nodig? Wacht dan zo lang mogelijk met boeken. Vier tot acht weken voor de vliegdatum zijn de meeste tickets flink goedkoper. Zeker voor een zomervakantie is het de moeite van het wachten waard.

6. Vertrek vanaf een andere luchthaven dan Schiphol

Ga je vliegen dan denk je aan Schiphol. Toch is het financieel de moeite waard om ook eens te kijken naar vluchten vanaf andere luchthavens. Bijvoorbeeld Eindhoven of Rotterdam, het Duitse Düsseldorf of de Belgische hoofdstad Brussel. Soms is het nog goedkoper om heen te reizen via de ene luchthaven en terug te komen via een andere.

7. Vergelijk boekingssites

Voor jou misschien een sport of een vervelende klus? Hoe dan ook, vakanties vergelijken via boekingssites loont de moeit en bespaart je geld. Je zult er van op kijken hoe vaak je dezelfde camping of hetzelfde hotel tegenkomt op verschillende websites met verschillende prijzen.

8. Huren van particulieren

Een appartement of vakantiewoning huren van particulieren biedt je vaak meer comfort op een prachtige locatie dan een bungalow of caravan op een vakantiepark of camping. En voor dezelfde of een lagere prijs. Goedkope vakanties boek je bij particulieren bijvoorbeeld op de website www.airbnb.nl

9. Boek je vakantiebestemming en je vakantiereis apart

Het is wel zo gemakkelijk en we zijn het vooral ook gewend, de vlucht en je verblijf in één pakket boeken bij een reisorganisatie. Vaak bespaar je honderden euro’s door dit juist apart te doen. Check bijvoorbeeld eerste de goedkoopste vlucht naar een stad en daarna het goedkoopste hotel in die stad of regio. De bedoeling is natuurlijk dat de aankomst en vertrekdatum dezelfde zijn. Maar als je één dag eerder moet vertrekken ben je vaak nog goedkoper uit dan wanneer je alles tegelijkertijd bij één boekingssite boekt.

10. Boek buiten de Duitse en Belgische schoolvakanties

Als het hier in Nederland vakantie is en in Duitsland of België nog niet, dan zijn de vakanties daar al gauw veel goedkoper. Kijk dan wel op de Duitse of Belgische website van de reisorganisatie.
De schoolvakanties Duitsland en andere Europese landen vind je hier.