Vakantie

Koffers kopen. Tips voor de beste keuze

koffers kopen tips

Nu ga ik echt nieuwe koffers kopen. Net terug van een stedentrip is dit een hele goede beslissing geweest.

Weg met die oude kofferset van onze ouders

Wat was het geval? We hadden op zolder een prima kofferset staan die ooit van onze ouders waren geweest. Zo’n stevige Samsonite set smalle harde koffers met twee van die wieltjes er onder. Prima als je ze nodig hebt, maar zo onhandig als je er mee moet lopen. Een vlakke vloer ging nog wel, maar zodra er een stoep, stoeptegels of trappen op ons pad lagen dan viel de koffer voortdurend naar de zijkant. Super onhandig en frustrerend ook. Links en rechts werden we ingehaald door mensen met van die snelle handige koffers met een lang hengsel waar ze de koffer mee vooruit trokken. Dat wilden we ook. Dus op zoek naar nieuwe koffers voor in het vliegtuig en handig voor in de kofferbak van de auto.

Wil je ook nieuwe koffers kopen, maar weet je nog niet precies hoe en wat of ben je op zoek naar nieuwe koffer ideeën dan is dit artikel handig voor je.

Koffers handbagage IATA norm

Ga je met het vliegtuig en wil je vooral niet wachten op je koffers tot dat ze op de bagageband beland zijn, dan is een handbagage koffer een must. De opbergvakken in het vliegtuig hebben maar een beperkte afmeting en daarom zijn handbagage koffers een stuk kleiner dan de koffer die je in het vliegtuigruim mag opslaan. Belangrijk dus dat je een koffer kiest met de juiste maten. Zijn ze te groot en te zwaar dan gaan je koffers alsnog het bagageruim in en sta je achteraf te wachten.

Koffers als handbagage zijn alleen handig als je niet al te veel kleding wilt meenemen. Bijvoorbeeld als je op een stedentrip gaat of naar een zonnig oort waar je weinig tot geen of heel lichte dunnen kleding draagt. In alle andere gevallen heb je voor een beetje vakantie van wel een grote koffer nodig.

Tip 1: Let op de IATA norm. De IATA norm is een internationale norm die alle vliegtuigmaatschappijen hanteren. Tel de lengte + breedte + hoogte bij elkaar op. Is die 115 cm of lager dan voldoet de koffer aan de IATA norm en mag die mee als handbagage.

Tip 2: Check vervolgens nog wel de maatschappij waarmee je vliegt. Zij stellen soms eisen aan een maximale lengte van je koffer.
Bekijk de handbagage koffers bij Bol.com

Lichtgewicht koffers kopen

Wil je vooral lichtgewicht koffers kopen omdat je je niet de blubber wilt sjouwen en weet dat je naast de heen en terugreis ook tussendoor nog een of meerdere keren van locatie wisselt dan zijn dit suggesties om te overwegen. Lichtgewicht koffers zijn er in een softe en een harde variant. Het materiaal bepaalt het gewicht.

Koffers hard voor extra bescherming van de inhoud

Een zogenaamde hardcase koffer is gemaakt van hard kunststof materiaal en geeft de inhoud van de koffer extra bescherming. Veilig als je gaat vliegen. Ongemakkelijk als je de koffer ook wilt gebruiken als je met de auto op vakantie gaat. De koffer vormt zich natuurlijk niet naar de vorm en andere bagage in de kofferruimte van de auto. Even aan denken als je voor auto en vliegtuig harde koffers wilt kopen.
Bekijk de harde koffers bij Bol.com

 

Koffers kopen met vier wielen

Nog een puntje om op te letten is het aantal wielen onder de koffer. Twee of vier. Meest makkelijk is vier willen. Je koffer blijft mooi rechtop staan en je verschuift hem makkelijk een stukje vooruit als je weer een stap mag doen in de rij waarin je staat te wachten. Ga je lopen, dan rijdt de koffer op twee wielen achter je aan. Ander voordeel is ook dat de onderkant van de koffer niet nat wordt als je de koffer rechtop zet op vier wielen.
Bekijk alle koffers met vier wielen bij Bol.com

Opvallende koffers

Daar sta je dan te wachten tot het moment dat jouw koffer op de bagageband belandt en je de reis kunt vervolgen. Je ziet een stroom koffers op je afkomen en ze zijn allemaal zwart of lijken in elk geval op elkaar. Een opvallende koffer die je meteen herkent is dan wel handig. Het is altijd lekker dat je jouw koffer in de verte al ziet aankomen.

Roze koffers

Een roze koffer kun je niet missen en je kunt opvallend veel roze koffers kopen. Hou je dus van roze en wil je altijd zicht houden op jouw koffer overweeg dan eens de volgende koffers.

Bekijk alle roze koffers bij Bol.com

Tijgerprint

Ook leuk en tijgerprint koffer.