Wonen

Energieleveranciers kiezen. Wordt het goedkoop, een actie of toch groen?

Wil je ook dit jaar kiezen uit één van de vele energieleveranciers.  Waar kies je dan echt voor. De goedkoopste? Een flinke kortingsactie? Of juist een combinatie van lage prijs en gegarandeerd groene stroom. Welke energie aanbieding je ook kiest. Elk jaar overstappen naar een nieuwe leverancier van gas en stroom bespaart je geld. Dit begint vaak bij de welkomst bonus die je kunt ontvangen.

TIP: Voordat je heel veel moeite doet. Check eerst de einddatum van je contract met je huidige energieleverancier. Wanneer eindigt dit?

Overstappen naar een nieuwe energieleveranciers is zoveel gedoe. En eng!

De eerste keer misschien wel. Niemand wil het risico lopen om zomaar zonder stroom te komen zitten. Dat gebeurd natuurlijk niet.

Online vind je verschillende vergelijkingssites waarvan www.gaslicht.com één van de bekendste sites is. Deze website geeft een onafhankelijke vergelijking van alle bedrijven die energie leveren in Nederland. Met de energievergelijker kun je online de prijzen van energie met elkaar vergelijken, direct online overstappen en veel geld besparen. Gaslicht.com geeft aan dat alle energieprijzen op basis zijn van de actuele tarieven van energieleveranciers. Ook die van groene stroom.

TIP: Hou je jaarafrekening bij de hand. Bij een vergelijkingssite moet je altijd de verbruiksstanden opgeven anders kunnen ze geen goed inzicht geven in de te verwachten kosten.

Gebruike meerdere energievergelijkingssites

Heb je eenmaal een goed aanbod gevonden. Probeer dan nog eens een andere vergelijkingssite. Een voor de hand liggende website is Energievergelijkers.nl. De mensen achter deze vergelijkingssite van voor gas en stroom zijn actief sinds 2004. Zij bieden onafhankelijke informatie over de vrije energiemarkt in Nederland. De website helpt je bewust een keuze te maken voor een nieuwe energieleverancier. Ook hier kun je direct online overstappen op een andere leverancier.
Hoe is de uitkomst nu? Voordeliger of juist duurder?