Gezondheid

Date tips voor mannen – How to become a gentleman

Zit je in een date crisis omdat je niet goed weet hoe je jezelf moet gedragen tijdens je eerste afspraak? Met deze date tips voor mannen wordt je vanzelf een echte heer. Vrouwen houden er van!

Hoffelijkheid is sexy. Eh, hoffelijkheid dat is een woord dat je niet vaak hoort. Het betekent letterlijk beleefdheid. Zodra je jouw date ontmoet wil je een goede indruk maken. Je hebt niet voor niets afgesproken samen een leuke avond met elkaar door te brengen.
Hoffelijkheid helpt je om een effectieve en constructieve sfeer te creeëren waarin je elkaar beter leert kennen. Daar hoort dan ook afgesproken voorspelbaar gedrag bij. De basis van een goede dat is niet hoe grappig, gevat of good looking je bent. De meest succesvolle dates zijn die afspraken waarbij je vanaf het eerste moment al op elkaar bent afgestemd. Elkaar vertrouwt en niet gefrustreerd raakt omdat je gast in haar neus peutert, jij een boer laat en onderuit gezakt met je hand onder je hoofd naar de buren zit te staren.
De beste tips voor een eerste afspraak

Neem zelf initiatief

Vrouwen houden van mannen die weten hoe het hoort en stijl hebben. Daar hoort dan bij dat je weet hoe je een dame letterlijk het hof maakt. Misschien heb je er zelfs nog nooit over nagedacht om ‘Goedemorgen’ te zeggen als je de wachtkamer van de huisarts binnenloopt. Of dat je jouw tas van de bank tegenover je haalt als iemand anders een plaatsje zoekt in de trein. Als jij het eerste initiatief neemt tot een vriendelijk gebaar dan is dat meer dan het halve werk. En dat mag soms best onhandig overkomen als je nog niet zo geoefend bent. Het gebaar is veelal voldoende, de uitvoering maakt het alleen maar beter. Oefening baart kunst.

Afspraak maken per SMS, Whats App of Facebook Messenger. No go. Gewoon bellen.

Lekker laagdrempelig even een berichtje sturen of de vrouw van je dromen met je uit wil gaan. Je stottert niet, kunt goed nadenken over je vraag en als ze nee zegt dan komt dat minder hard aan dan wanneer ze het direct via de telefoon zegt. Toch vinden de meeste vrouwen het heel onpersoonlijk als je de eerste date afspraak via SMS, Whats App of Facebook Messenger maakt. Elke volgende dat zou kunnen, maar de eerste afspraak is echt een No Go! Bellen is de beste manier. Zo hoort ze dat ook jij het spannend vind of hoe enthousiast je bent. Beste tip: Oefen je vraag een paar keer. “Vind je het leuk om samen ……………”.
Wat je wel kunt doen is een belafspraak maken per SMS. “Ik zou je graag even bellen om je wat te vragen. Wanneer schikt het je?”
En nadat je de afspraak gemaakt hebt, stuur je haar een berichtje dat je uitkijkt naar jullie ontmoeting of dat je het heel leuk vind om haar te zien.

De Date

Je haalt haar op of jullie spreken ergens af. Zorg in ieder geval dat je op tijd bent!!! Een dame laten wachten is een slechte beurt. Ook een snel mobiel berichtje met de boodschap dat je in de file staat, de trein te laat is of haar adres niet meer weet laat een slordige indruk achter. Of erger, ze denkt dat ze niet belangrijk genoeg voor je is en de zoveelste date is op rij.
Wat doe je als je haar voor het eerst ziet? Kussen op de wang? Een hand? Meest hoffelijk is een stevige hand en een grote glimlach. Natuurlijk geef je haar direct een compliment. Meest makkelijk is “Leuk om je te ontmoeten, ga je mee naar binnen”.
Waarom niet direct drie dikke zoenen op de wang? Tja, dat vinden niet alle dames direct prettig. Je komt meteen wel heel dichtbij. Andersom vinden mannen drie kussen van een vrouw minder vervelend. Als zij je wil zoenen bij de begroeting doet ze dat vanzelf als ze jouw hand al vast heeft. Let maar op.

De eerste Eet Date

Dames gaan voor. Jij opent de deur van het restaurant en houdt die keurig voor haar open. Je nodigt haar letterlijk uit om naar binnen te gaan. Heeft je gast een jas aan, help haar die dan uitdoen en hang de jas voor haar op. De ober begroet jullie en vraagt naar de reservering. Jij hebt natuurlijk gereserveerd. Let nu op. Je bent geneigd om direct de leiding te nemen. Niet mis mee, maar voorkom dat je je rug toekeert naar je date. Hou haar aan je zijde, laat de ober jullie voorgaan naar de tafel. Zij volgt en jij komt als laatst. Stel dat je een tafel langs de muur of het raam bent, dan biedt je haar de stoel aan die uitzicht geeft op alle andere gasten in het restaurant.

Wie betaalt dee rekening?

Vroeger betaalde de man steevast de rekening. Logisch, want veel meer mannen werkten dan vrouwen. Vandaag de dag is dat heel anders en toch, op de eerste date betaalt de man. Behalve als je tijdens het diner iets anders afspreekt. Zorg er dus voor dat je contant geld en je pinpas bij je hebt. Contant geld kan handig zijn als je op straat net langs een ijssalon loopt of samen nog even de kroeg induikt.

En weer naar huis

Als je dame geen zin meer heeft om ergens nog iets te drinken dan is dat niet direct een afwijzing. De paar uur in het restaurant kan voor haar voldoende zijn voor deze avond. Het zegt nog helemaal niets over het vervolg. Breng haar naar huis, neem gepast afscheid en spreek af dat je haar komende dagen nog even belt. Alleen als zijn jou uitnodigt om binnen nog iets te drinken beslis jezelf of je meegaat. Niet aandringen, niet opdringerig doen. Komt er een tweede afspraak dan wordt de kans steeds groter dat ze je wel een keer uitnodigt.

Of je nu heel onzeker of een echter versierder bent, hoffelijkheid wordt door een dame altijd gewaardeerd. Denk eraan, bereid je voor en oefen tot het een tweede natuur van je wordt.