Geld

7 Tips goedkoop boodschappen doen met de supermarkt app

tips goedkoop boodschappen doen

Goedkoop boodschappen doen én geld besparen op je wekelijkse boodschappen zonder dat je goedkope etenswaren, C-merken en kilo-knallers hoeft te kopen. Best aantrekkelijk toch als je van gezond en lekker eten houdt.

Basis tip

Maak je boodschappenlijstje thuis met de App van je favoriete supermarkt.
Sinds een aantal weken gebruiken wij thuis de App van Jumbo. Sowieso biedt Jumbo scherpe prijzen. Dat is wel een voorwaarde om niet al te veel geld uit te geven. Daarbij is de keuze bij Jumbo uitgebreider dan bij prijsvechters Aldi en Lidl en kun je er meer A-merken kopen. Wij vinden dat prettig. Wil je echt goedkoop uit zijn met je boodschappen dan moet je bij de Lidl zijn. Maar na een paar maanden waren wij daar toch wel op uitgekeken.

7 Tips goedkoop boodschappen doen we zo

1. We maken het boodschappenlijstje gedurende de week en vullen dit aan met wat we nodig hebben.

2. We bekijken wat we de komende week willen eten en kopen alleen die ingrediënten voor de maaltijden die we bedacht hebben.

3. Inderdaad, we doen de weekboodschappen in één keer.

4. Voor verse groenten, fruit en andere kort houdbare producten gaan we halverwege de week nog een keer naar de supermarkt. Hier houden we dan ook rekening mee.

5. We bestellen de boodschappen bij de Jumbo en halen die dan op het afgesproken tijdstip op. Dit scheelt enorm. We komen namelijk niet echt in de winkel meer. Alle verleidingen in de vorm van aanbiedingen, mooie presentaties, proef sessies enzovoort gaan dus aan onze neus voorbij. Dat scheelt in de portemonnee. Kopen in de supermarkt brengt je altijd in de verleiding om juist dat mee te nemen wat je niet bedacht had. Dat is net even die 10 tot 15 euro extra die je niet wilt uitgeven.

6. Voor dat we de bestelling definitief maken lopen we het boodschappenlijstje in de app nog eens even door of er echt wel alles op staat wat we nodig hebben. EN of er producten op staan die we kunnen missen. Die halen we er weer af.

7. Zit het totaalbedrag boven het bedrag dat we die week willen uitgeven, dan wordt het schrappen. Moeilijk? Helemaal niet. Gewoon een dag iets anders eten of iets uit de vriezer halen. Scheelt weer.

We blijven binnen ons boodschappen budget

Dankzij de Jumbo app en het feit dat we niet meer in de supermarkt zelf langs de schappen lopen blijven we iedere week makkelijk binnen het gestelde boodschappen budget. En we kopen veel bewuster boodschappen in dan we voorheen deden als we met een lijstje in de hand achter de kar ons lieten verleiden door al dat lekkers.

Is Jumbo de enige supermarkt met een boodschappen app?

Naast de Jumbo boodschappen app is er nog die van Albert Heijn, de Appie. Ook daar kun je je boodschappenlijstje mee maken. Op dit moment van schrijven biedt AH nog niet de service dat ze de boodschappen voor je klaar zetten en je ze kunt afhalen. Bezorgen van je boodschappen of ophalen bij een Pick Up point kan bij AH wel. Dat kost geld, maar je voorkomt dat je de winkel in gaat en beïnvloed wordt met diverse supermarkttechnieken om meer te kopen dan je van plan was.

Er zijn vast nog meer boodschappen apps. Kijk gewoon of die van jouw favoriete supermarkt er bij zit en probeer het eens.

De winst voor ons zit in de combinatie van een goed boodschappenlijstje maken voor wat je echt nodig hebt de komende week. En niet meer zelf in de winkel rondlopen en daar meer en duurdere producten meenemen dan je van plan was.