Oktober is Buy Nothing New maand

Bereid je nu voor op de Buy Nothing New Maand

De beste tip om geld te besparen is geen geld uitgeven. Een open deur die weliswaar, maar probeer maar eens een maand helemaal niets nieuw te kopen. Dan hebben we het nu even niet over de dagelijkse eerste levensbehoeften, maar wel over nieuwe kleding, schoenen, keukenapparatuur, auto, sieraden enz. enz. Gewoon even helemaal niets.

Oktober is Buy Nothing New maandag

Als je een maand niets nieuw wilt kopen dan wordt je dit makkelijker gemaakt in de maand oktober. Dat is wereldwijd de koop helemaal niets nieuws maand. Het idee achter dit initiatief is bewustwording van wat je allemaal al hebt. Je herkent vast wel het moment dat je een nieuwe shirt gekocht hebt en op het moment dat je dit in je kledingkast legt zie je vrijwel hetzelfde shirt liggen dat je nog nauwelijks gedragen hebt. Heel veel kopen we impulsief. Ben je geen impulsieve koper? Wordt wakker, marketing is big business en overal wordt je aangespoord om iets te kopen. Vaak neem je het als extra even mee omdat het nu toch zo goedkoop was. Die aanbieding kon je toch echt niet laten liggen.

Idealisme of niet. Een maand lang helemaal niets nieuw kopen levert je geld op. Dat geld kun je mooi sparen of gebruiken om iets te doen wat je echt leuk vindt.

De voorbereiding

Ok, zomaar cold turkey zeggen ik koop niets in oktober kan je voor verrassingen brengen. Dat moet je wel voorkomen. Een onaangename verrassing kan je namelijk extra aanzetten om toch te kopen. Maak dus nu al je voorbereidingen op de oktober maand.

De winterjas? Die heb je vast nog over van vorige winter. Oktober kan plots kouder worden en dan moet die jas uit de kast. Check ‘m nu vast even. Is de jas nog in orde of is het handig om de rits nu al vast even te laten repareren.

Winterschoenen, laarzen en Uggs? Kunnen ze nog een winterseizoen mee? In oktober draaien de reclamecampagnes van schoenenverkopers op volle toeren. Dit is de maand waarin zij hun slag willen slaan en de nieuwste wintercollectie zo snel mogelijk aan je willen verkopen. Haal je winterschoenen uit de kast en overtuig jezelf er van dat je in oktober zeker nog met deze schoenen rond komt. Het liefst natuurlijk de hele winter. Dat bespaart je weer tientallen euro’s.

Lenen, Huren of delen

Alternatieven voor zelf kopen zijn natuurlijk lenen, huren of delen. Steeds meer mensen doen dit en gaan dit ook weer doen. Een paar handige websites die je in de oktobermaand kunt gebruiken.

Bibliotheek.nl
Waarom een boek of e-book kopen als je dit ook kunt lenen bij de bibliotheek voor rond de 50 euro per jaar. Tot 18 jaar is het vaak ook nog gratis.

Huren.nl
Huren.nl maakt het je makkelijk om een verhuurbedrijf te vinden en te vergelijken. Eigenlijk is alles wel te huur.

Studieboekendelen.nl
Makkelijk en eenvoudig je nieuwe studieboeken huren of verhuren aan andere studenten.

Spullendelen.nl
Dat kan veel slimmer! Via spullendelen.nl kun je spullen lenen en uitlenen aan je buren, vrienden, collega’s en bijvoorbeeld je sportclub.

Thuisafgehaald.nl
Thuisafgehaald is een virtueel kookplein waar liefhebbers van lekker eten samenkomen.
Je kunt er je maaltijden delen met mensen uit jouw buurt door actief te worden als kok op Thuisafgehaald. Heb je zelf geen zin om te koken? Kijk dan welke maaltijden er bij jou in de buurt aangeboden worden en haal iets lekkers op.

Toogethr.com
Toogethr, dé carpool en meerijden app

Mobiele versie afsluiten