Steigerhout kopen

Steigerhout is ideaal om zelf je tuinmeubelen en plantenbakken van te maken. Voordat je naar de winkel rent of online een bestelling plaatst, verdiep je eerst in het soort steigerhout dat je wilt gebruiken. Een overzicht van de meest voorkomende soorten steigerhout.

Goedkoop steigerhout

Meestal is goedkoop steigerhout nog nat en komt en heeft het nog maar kortgeleden de zagerij verlaten. Dit verse steigerhout zal na verloop van tijd nog krimpen. Hou hier rekening mee als je een mooie tafel wilt maken. Kies je voor deze goedkope variant, bekijk iedere plank dan goed of er misschien schimmel opzit.

Betaalbaar steigerhout

Kies je voor een iets duurdere variant dan kom je uit bij droog steigerhout. Vraag wel even hoe de vuren planken gedroogd zijn. Dit kan zijn in een opslag waar ze twee maanden gelegen hebben of in een droogkamer waar de planken mechanisch gedroogd zijn. Meestal zijn deze steigerhouten planken echt droog en hoef je niet meer te vrezen voor krimp van je planken.

Duur steigerhout

Het duurste steigerhout zijn de gebruikte planken. Op zich wel grappig dat juist deze oude gebruikte planken die jarenlang op steigers hebben gelegen en nu niet meer veilig genoeg zijn voor bouwvakkers om op te staan het duurst zijn. Het komt puur door de stoere woeste uitstraling. Het hout ziet er echt oud en gebruikt uit en heeft vaak de bekende grijze look die in de loop der tijd is ontstaan door steengruis en cement. Wil je er zeker van zijn dat je ook echt gebruikt steigerhout koopt. Vraag dan waar de planken vandaag komen. Het komt namelijk ook voor dat leveranciers droog steigerhout hebben behandeld met cement om ze zo snel een oude grijze kleur te geven.

Zelf nieuw steigerhout ouder maken

Ga je steigerhout kopen en wil je wel besparen op je uitgaven dan kun je natuurlijk ook zelf de nieuwe planken oud maken. Het is even werk, maar je kunt precies dat resultaat bereiken dat je zelf mooi vindt. Je kunt er een brander op los laten en dit later met een staalborstel uitwrijven. Kalkwas en white wash geven de planken een mooie matel look en natuurlijk steengruis van rode bakstenen of cement helpen om je planken die oude gebruikte look te geven. Met een hamer en kettingen beschadig je het hout bewust en lijkt het nog meer alsof het al jaren oud is.

Steigerhout kopen en zelf bouwen

Voordat je natuurlijk je steigerhout gaat kopen heb je al bedacht wat je wilt maken. Weet je nog niet precies hoe je dit moet doen. Doe dan inspiratie op met Fred’s Bouwtekeningen. Als Bonus ontvang je de Steigerhouten Tuinmeubelen Gids.

Hoe je veel geld kunt besparen op je volgende steigerhout bouwproject

Mobiele versie afsluiten