3D tuinontwerp online software

Je tuin ontwerp je zelf. Toch? Of laat je jouw tuin ontwerpen. Of je alles tot in detail uitwerkt en zelf aan de slag gaat in je tuin, of dat je met een tuinarchitect aan de slag gaat. Het is altijd handig om de eerste schetsen van je tuinontwerp zelf te maken. Zo kom je op mooie ideeën en de beste invulling van de ruimte in je tuin die je tot je beschikking hebt. Met de volgende programma’s kun je online je tuin in 3D ontwerpen. We bespreken software die je moet downloaden, online tuinontwerp software en apps voor op je iPhone of iPad.

Lees na dit artikel ook de 25 Tips hoe je goedkoop je tuin aanlegt en de Zes automatische tuinsproeiers van slim tot goedkoop

Ook graag een boek vol tuinontwerp inspiratie bij de hand?

Hier krijg je direct een aantal tips van de meest gelezen en gebruikte boeken door tuinontwerpers.

Virtual Garden gratis tuinontwerp programma van de BBC

Virtual Garden is gratis 3D tuinontwerp software die je online in je browser kunt gebruiken. Of je downloadt de tuinontwerp software voor Windows en Mac op je computer.
De Engelse publieke omroep BBC zendt sinds jaar en dag veel TV programma’s uit over tuinen. Speciaal voor de grote schare fans heeft de BBC software gemaakt om je tuin mee te ontwerpen.

De software helpt je de basis principes ontdekken van je eigen tuinontwerp met acht interactieve onderwerpen. Ieder onderwerp wordt geïntroduceerd door Alan Titchmarch. De Engelse TV tuinman die honderden uren TV maakt over tuinen, boeken schrijft en bekend is van zijn workshops.

Met de software zet je de ideeën van Alan om naar jouw eigen tuinontwerp. Het maakt niet uit of je blanco start of een je tuin op enkele punten wilt aanpassen. Virtual Garden software helpt je.

Tuinontwerp online met Yardesign

Wil je online je eigen tuin ontwerpen dan kun je ook het 3D tekenprogramma van Yardesign gebruiken. Een mooi programma waarmee je jouw eigen ideeën kunt vormgeven op je computer of ipad. Ook handig, Yardesign is in het Nederlands.

Tekenjetuin in 3D

Tekenjetuin helpt je om online in 3D je tuin te ontwerpen. Het programma geeft veel mogelijkheden én zit vol met producten van onder andere merken als Gardena en Fusion. Erg handig omdat je zo direct een overzicht hebt wat je waar kunt gebruiken. Tekenjetuin is het waard om te proberen ook al ligt het de verkoop van de producten die je gebruikt hebt voor je ontwerp er een beetje dik bovenop. Tekenjetuin werkt ook op je iPad. Je hoeft dus geen app te downloaden.

Garden Plan Pro app voor iPhone en iPad

De Tuin app onder de tuin apps. Garden Plan Pro biedt je een enorme planten database en kalender zodat je precies weet wanneer een waar je in je tuin je favoriete planten en groenten plaatst. De app werkt zowel op je iPhone als op je iPad. Op de blog vind je tientallen tuinplannen van Nederlanders die de tuinontwerp app gebruiken.

Mobiele versie afsluiten