telefoon-batterij

Telefoon batterij tips voor energie besparen

Is de accu van je smartphone snel leeg?
Met deze tips gaat de batterij van je telefoon langer mee en voorkom je dat je mobiel steeds te snel leeg is. Het blijft natuurlijk irritant dat juist je accu leeg is op het moment dat je telefoon oplader thuis ligt en je net even online moet om iets te checken of een belletje moet plegen. Tien tips waar je niet aan gedacht hebt, maar die wel zorgen voor een accu die minder snel leegloopt.

1. ’s Nachts energie besparen

Zelfs als je je telefoon op stand-by stand hebt staan, verbruikt de telefoon stroom. Heb je je telefoon echt nodig als je slaapt. Verwacht je een telefoontje? Nee? Zet je telefoon dan gewoon helemaal uit. Zo verbruik je geen stroom. Vliegtuigstand is ook een manier om minder stroom te gebruiken dan in de stand-by stand. Kies hiervoor als je de wekker op je telefoon wel gebruikt.

2. Helderheid van je scherm vreet energie

Je display is de grootste energieverbruiker. Heb je standaard je scherm op maximale helderheid staan, probeer het dan eens met iets minder licht. Vooral ‘s-avonds heb je minder helderheid nodig dan overdag in de zon. Bij veel smartphones kun je de helderheid op automatisch zetten. Beste manier om energie te besparen is zelf een standje vinden waarbij je je prettig voelt.

3. Time-out van je scherm

Leg je je smartphone weg dan gaat het scherm na een tijdje vanzelf uit. Hoe lang duurt dit bij jou? Probeer eens hoe een korte time-out tijd voor jou werkt. Iedere minuut die je hier op een dag mee bespaart, bespaart ook energie.

4. Wifi zoeken kost energie

Het is natuurlijk beste handig dat je smartphone automatisch zoekt naar het wifi-netwerken in de buurt. Maar vaak gebruik je die toch niet. Waarom dan dat automatisch zoeken niet gewoon uitzetten. Zeker handig als je onderweg bent en toch niet van plan bent om in te loggen.

5. Bluetooth lust ook wel een slokje energie

Bluetooth is ideaal om te verbinden met je hoofdtelefoon, de carkit in je auto of het audiokastje aan je versterker. Maar bluetooth heeft hier wel flink wat energie voor nodig. En
lang niet altijd maak je ook echt gebruik van de bluetooth verbinding. Wil je energie besparen op je accu? Zet bluetooth dan uit en pas aan als je er echt gebruik van wilt maken.

6. Wanneer heb je GPS nodig

GPS is net als Bluetooth een energieslurper. Laten we eerlijk zijn. GPS heb je pas echt nodig als je onderweg bent en je navigatiesoftware, Google Maps of een App gebruikt die GPS nodig heeft. Zet GPS daarom standaard uit. Log je thuis in op je WIFI netwerk dan is je locatie in de meeste gevallen al wel bepaald via je vaste internetverbinding.

7. Apps zijn de verborgen energievreters

Je telefoon staat vast vol met Apps die je ooit eens gedownload hebt, maar die je al lang niet meer gebruikt. Toch kosten deze apps energie. Zonder dat je het weet draaien ze nog op de achtergrond en maken ze verbinding met hun eigenaren. Gooi Apps die je niet meer gebruikt weg en zorg er voor dat ze ook echt verwijderd zijn.

8. Trilfunctie uit

De trilfunctie van je smarthpone heeft best wat energie nodig om de trilling te activeren. Zet de trilfunctie aan wanneer je deze nodig hebt. Bijvoorbeeld als je in vergadering gaat.

9. Beter synchroniseren

Superhandig natuurlijk dat je telefoon automatisch synchroniseert met je Gmail, Facebook, Twitter, LinkedIn enzovoort. Maar dat automatische synchroniseren op de achtergrond kost wel energie. Zet het synchroniseren uit en doe dit handmatig of maakt de interval tussen de momenten dat gesynchroniseert wordt langer. Dit bespaart op een dag heel wat accu gebruik.

10. Standje energiebesparing

De meeste moderne telefoons hebben een automatische energiebesparing. Zet die in elk geval aan. Vaak kun je kiezen uit een standaard spaarstand of een extra energie besparende stand. Veel van bovenstaande wordt dan automatisch voor je geregeld. In je gebruik kun je zelf de telefoon batterij nog meer ontlasten.

Mobiele versie afsluiten