lange kousen hardlopen

Lange kousen voor hardlopen. Waarom?

Lange kousen voor hardlopen voelt tegenstrijdig. Als de temperatuur hoger is dan een graad of 14 wil je toch niets liever dan je blote benen de vrijheid geven. Het gevoel van de koele lucht langs je warme kuiten. Waarom dragen hardlopers dan toch lange kousen? Dat er van een trend sprake is, kunnen we niet meer zeggen nu de lange kous al ruim zes jaar een vast gezicht is in het hardloop peloton en tijdens hardloop evenementen en trainingen.

Ben je al helemaal op de hoogte en wil je nu compressiekousen kopen? Dit zijn de BEST VERKOCHTE compressiekousen bij Bol.com.

De voordelen van lange kousen voor hardlopen

Zonder hier een medisch verhaal af te steken, is het eenvoudig te begrijpen waarom lange kousen steeds vaker gedragen worden tijdens hardlopen. De lange kousen zijn in werkelijkheid compressiekousen. Het woord ‘compressie’ betekent druk. De lange kousen geven extra stevigheid aan de kuiten. Dat is een fijn gevoel als je gevoelig bent voor kuitblessures. Bovendien zijn hebben de kousen die speciaal voor hardlopen gemaakt zijn vaak een goed voetbed waardoor je niet glijdt in je hardloopschoenen.

De compressie zorgt er ook voor dat de bloedsomloop in de spieren en vezels gestimuleerd wordt en er zo meer zuurstofrijk bloed wordt aangevoerd. Zuurstof is energie. Hardlopers ervaren dat ze minder snel verzuren en langer hun tempo volhouden.
Een ander voordeel van de compressie is een snellere afvoer van vocht en afvalstoffen.

Oorsprong van de lange kousen

Oorspronkelijk zijn de lange kousen therapeutische steunkousen die gedragen worden door mensen die vocht vasthouden in de benen, last hebben van spataders of trombose. Men ontdekte dat druk van buitenaf extra ondersteuning geeft aan de bloedvaten waardoor bloed beter doorstroomt van beneden naar boven. Tegelijkertijd zorgt de druk dat oedeem in de benen vermindert tijdens het dragen van de lange kousen.

Lange hardloopkousen iets voor jou?

Overweeg je om tijdens het lopen lange kousen te dragen, kies dan wel een merk dat doet wat het belooft. De compressie is namelijk het belangrijkste onderdeel van goede lange kousen voor hardlopen. Bij de goedkopere kousen van rond de 10 tot 20 euro zie je vaak dat de compressie onjuist is verdeeld of juist te laag is waardoor je weinig effect zult merken van de kousen. Bekende merken zijn o.a. Herzog, CEP en McDavid. Deze kousen zijn inderdaad wat duurder maar leveren ook de kwaliteit die je mag verwachten voor deze prijs.

Zeker voor mensen die tegelijkertijd willen hardlopen en afvallen zijn compressiekousen een aanwinst.

Bekijk de BEST VERKOCHTE compressiekousen nu bij Bol.com. Welke kies jij?

Hier vind je meer informatiebronnen over hardlopen.

 

 

Mobiele versie afsluiten