goedkope-vakantie-buitenland

Goedkope vakantie in het buitenland

Een zorgeloze en goedkope vakantie als je eenmaal in het buitenland bent kan heel goed. Een aantal handige tips waardoor je minder geld uitgeeft in het buitenland. Je bespaart al snel op je mobiele telefoon, energie en boodschappen. Lees ook hoe de 10 goedkope vakantie tips voor als je nu je vakantie wilt boeken.

1. Zet de voicemail en internet van je mobiele telefoon uit

Dat scheelt gewoon geld. Je hoeft immers je voicemail niet meer af te luisteren. Communiceer gewoon via SMS. Een stuk goedkoper. Wil je toch online, wacht dan tot je een gratis WIFI punt tegenkomt in bijvoorbeeld een restaurant.

2. Eet de lokale producten

Toch op zoek naar hagelslag, pindakaas, Calvé mayonaise. Neem het mee vanuit Nederland en koop deze producten vooral niet in buitenlandse supermarkten. Ze zijn daar vaak een stuk duurder. Wel logisch natuurlijk. De winkeliers weten welke producten Nederlanders nou eenmaal graag eten en niet willen missen.

3. Vermijd de populaire terrassen op grote pleinen

Het is verleidelijk even uitpuffen op een groot toeristenterras aan een plein. Maar als je één van de straatjes inloopt zul je merken dat drank en eten goedkoper is dan op het populaire terras.
Vaak is dit ook nog gezelliger en is de service beter.

4. Geef thuis niet ongemerkt geld uit als je met vakantie bent

Zet voor je weggaat alle elektrische apparaten uit. Een TV, computerscherm of DVD speler op standby kost energie. Je bent er toch niet, dus kunnen de apparaten gewoon uit. Ontdooi je vrieskist en koelkast voor je weggaat. Neem eventueel het eten mee in je koelbox voor de eerste dag.

5. Maak een vakantiegeld plan. Juist voor na de vakantie.

Je gaat straks lekker met vakantie. Maar als je terugkomt start al gauw het gewone leven weer met school, sporten etc. Reken nu vast uit wat je in augustus moet betalen aan schoolgeld, nieuwe schoolboeken, sportabonnement etc. Als je weet wat je extra kosten zijn in augustus, kun je ook bepalen wat je tijdens je vakantie kunt uitgeven en kom je bij terugkomst niet voor financiële verrassingen te staan.

Mobiele versie afsluiten