dagje uit met je baby

Dagje uit met baby. Wat je niet mag vergeten.

Even een dagje uit met je baby en kinderen vraagt wat voorbereiding. Wat je niet mag vergeten voor een onvergetelijk lekkere dag uit.

De tekenpincet, eerste hulp bij teken

Dagje uit met je baby naar het bos, de hei een park of verblijf je in de duinen? Controleer je baby en je kinderen regelmatig even op teken. Tussendoor is een aanrader en zeker als je thuiskomt. Denk niet dat je baby geen risico loopt. Teken zitten in bosjes en bomen en kunnen eenvoudig in de kinderwagen of maxi-cosi terecht komen.
Teken zijn kleine zwarte beestjes van een paar millimeter groot en kunnen de Borellia bacterie overbrengen met het risico op de ziekte van Lyme.
Waar let je op?
Kijk goed in de nek, hals, achter de oren, oksels, knieholte en liezen van je baby en kinderen. Let vooral op een klein bruinzwart of grijs bolletje. Met een tekenpincent haal je de teek eenvoudig en pijnloos weg.

 

Snoetenpoetsers, Toetenvegers en vochtige doekjes

Hoe je ze ook noemt, de toetenvegers zijn onmisbaar als je een dagje uitgaat met je baby. En je komt ze altijd tekort. Leg daarom een voorraadje vochtige doekjes aan en berg ze op in het handschoenenkastje van de auto, je reistas en wandelwagen. Zo heb je ze altijd bij de hand als je ze echt nodig hebt. Is het flink warm? Bewaar dan een pakje in de koelbox. Heerlijk verfrissend.

Pop up tentje voor extra schaduw

Je baby leg je natuurlijk niet pal in de zon. Ook al is het niet zo heet, de zon rechtsreeks op je baby is onaangenaam en ongezond. Een pop up tentje heb je zo opgezet en geeft bescherming tegen zon en wind. Je baby kan er heerlijk in liggen slapen en kroelen. Let bij de aanschaf van een pop up tentje ook even op de hoeveelheid bescherming die het tentje geeft tegen schadelijke UV-straling. Dit staat aangeven met een waarde. Bijvoorbeeld UV40+. Meer weten over pop up tentjes?

Kleurige thermosfles voor koele en warme dranken

Gloeiend hete koffie voor jou en heerlijk koele sap voor je baby en je kinderen. Met een goede thermosfles kun je een dag vooruit als je een dagje uit gaat. Kies wel een thermosfles die tegen een stootje kan. Bijvoorbeeld één met een dubbele onbreekbare edelstalen wand. Zo’n fles kan tegen een stootje.

Waterkluisje voor je waardevolle spullen

Zul je altijd zien. Ben je gezellig een lekker dagje uit, belandt je iPhone in het water, kun je je sleutels niet meer terug vinden en heeft één van je kinderen in een onbewaakt ogenblik je portemonnee aan een flinke inspectiebeurt onderworpen.
Voorkom dit soort rampzalige momenten met een waterkluisje voor je waardevolle spullen. De kluis heeft een schroefdeksel met een rubber afsluiting en is hierdoor lucht- en waterdicht. Hij blijft drijven mocht die overboord gaan. Je kunt er van alles in bewaren. Je waardevolle spullen, maar ook levensmiddelen.

Een lekker boek

Heb je alles voor elkaar dan is er vast een moment dat je je even terug kunt trekken in een fantastisch lekker boek. Niet vergeten dus. Dit zijn de meest populaire boeken van dit moment.

Mobiele versie afsluiten