Tuin Wonen

Pop up tentje voor op het strand, festival of camping

pop up tentje voor strand festival of camping

Hoezo geklungel met tentstokken, haringen en scheerlijnen. Met een pop up tent ben je in een mum van tijd klaar. Camping en strandgasten zullen je met bewondering aankijken hoe rap je het tentje hebt opgezet. Op jouw beurt is het dan weer heerlijk genieten van de buurman en buurvrouw die het pop up tentje nog niet ontdekt hebben en druk in de weer zijn met grondzeil, binnentent, buitentent en de juiste volgorde van de tentstokken.

Waar koop je zo’n handig pop up tentje voor op het strand, festival of camping?

De open pop up tent voor op het strand

Een open pop up tent is precies wat het woord ook zegt. Aan de voorkant open en rondom gesloten. Een soort modern windscherm dus waar je baby en jonge kinderen even een slaapje kunnen doen in de schaduw weg uit de brandende zon. Ook handig om je kleding en meegenomen koeltas met etenswaren in te bewaren zonder dat ze volwaaien met zand.

Bescherming tegen de zon met UV40+ of UV50+

Het meeste materiaal van de iets duurdere pop up tentjes is bewerkt en beschermt tegen de schadelijke UV straling van de zon. De mate van bescherming wordt vermeld in UV40+ of UV50+.

De gesloten pop up tent om in te slapen

Zoek je een pop up tent om echt één of meerdere nachten in te slapen, dan wil je natuurlijk dat je de tent goed kunt afsluiten. Beslis voordat je er één koopt wel waarvoor je de tent wilt gebruiken en of je jouw tijdelijk onderdak na afloop ook weer heel wilt meenemen naar huis. Zeker bij een festival is dat niet altijd vanzelfsprekend. Laten we er van uit gaan dat je voor een paar nachten een dak boven je hoofd nodig hebt omdat je een korte tussenstop maakt als je op doorreis bent of een festival bezoekt van een paar dagen.
De meeste op up tentjes kosten rond de 35-50 euro. De kwaliteit is prima voor een paar dagen, maar vaker het tentje opzetten en weer opvouwen vraagt wel wat van het materiaal. Zeker van de stokken, de ritssluiting en de naden. Staat het tentje, dan heb je er een prima onderdak aan.

Waar koop je zo’n handig goedkoop pop up tentje?

Pop up tentjes bij Bol.com en de HEMA hebben ze het hele jaar door wel in het assortiment. Zo vlak voor de zomermaanden komen ook Action, Lidl, Aldi en zelfs de Gamma met acties. Vanaf zo’n 20 euro zijn ze dan te koop.