uitvaartverzekering

Met je uitvaartverzekering geld verdienen

De uitvaartverzekering is wel het laatste waar je aan denkt als je kijkt hoe je nog iets van geld kunt verdienen met je spaargeld. De rente op spaargeld is al jaren historisch laag en voorlopig ziet het er niet naar uit dat we de komende jaren eens lekker boven de 3% of 5% gaan uitkomen. Zelfs een depositorente van 10 jaar komt op dit niet hoger dan de 2%. Een alternatief is natuurlijk om met je spaargeld je hypotheek af te lossen of de kosten van een hypotheek oversluiting te betalen om zo eerder dan de eindtermijn een lagere hypotheekrente te krijgen. Voor nu kijken we naar het idee om meer rendement uit sparen te halen met een uitvaartverzekering.

Belastingvoordeel voor uitvaartverzekeringen

Daarbij komt dat je tot € 6956,- belastingvrij mag sparen voor je uitvaart. Dit is dus spaargeld waar je in elk geval geen 1,2% vermogensrendementsheffing over betaalt. Dat scheelt ook weer.

Je spaargeld staat vast

Kun je bij je spaargeld direct je geld opnemen of bij een depositorekening na de gekozen periode. Het geld uit de uitvaartverzekering komt pas vrij bij overlijden van de verzekerde. Dat zal voor de meeste mensen de afweging zijn of een uitvaartverzekering wel zo’n handige manier is om meer rendement op spaargeld te krijgen.

Uitvaartverzekering kiezen

Een uitvaartverzekering heb je niet zomaar even gekozen. Het sluiten gaat makkelijk, maar denk oriënteer je van te voren goed op de voorwaarden én wat je verwacht van een dergelijke verzekering.

Drie soorten uitvaartverzekeringen

Naturapakketverzekering

Je krijgt de diensten uit het afgesloten pakket geleverd. Die zijn vrijwel nooit voldoende om alle kosten te dekken. Je moet dan of bij betalen of de extra kosten en wensen afdekken met een sommenverzekering of een naturabedragverzekering

Naturabedragverzekering

Bij overlijden wordt een vast bedrag uitgekeerd. Dit moet aan de uitvaart besteed worden

Sommenverzekering

Ook hier wordt een vast bedrag uitgekeerd waarbij de nabestaanden het geld vrijelijk kunnen besteden. Dat hoeft niet persé de uitvaart te zijn.

 

 

Mobiele versie afsluiten