Afvallen Gezondheid

Fitness thuis doe je zo

fitness-thuis

Waarom zou je naar een sportschool gaan als je net zo goed fitness thuis kunt doen? In dit artikel leggen we de voordelen, nadelen en mogelijkheden uit.

Voordelen van fitness thuis

Grootste voordeel is tijd en privacy. Fitness kun je op ieder moment van de dag doen thuis. Je hoeft er niet de deur voor uit en dat scheelt je reistijd. En niemand die je ziet. Veel mensen ervaren een sportschool toch als één grote kijkdoos waar iedereen elkaar ongemerkt gemerkt bekijkt. Dat voelt niet altijd prettig. Zeker niet als je je wilt concentreren op je oefeningen.
Een derde voordeel is dat je je eigen douche bij de hand hebt. Direct na je fitness oefeningen stap je heerlijk onder je eigen douche en ben je klaar.

Nadelen van fitness thuis

Je hebt geen fitnessapparaten in je huis. Eh, heb je die nodig dan? Lang niet altijd. Je kunt heel veel fitnessoefeningen doen zonder grote apparaten. En wil je bijvoorbeeld een kettleball gebruiken dan is dat de aanschaf in een online webwinkel zeker waard.

Je mist de coach en begeleiding? Eh……. Moet die echt fysiek aanwezig zijn? Tegenwoordig zijn er verschillende online en dvd coaches die je precies de juiste oefeningen voor doen en je motiveren om door te blijven gaan.

Je mist het sociale contact. Als je alleen thuis je fitnessoefeningen doet dan mis je inderdaad de sociale band met de groep. Maar de voordelen van fitness thuis wegen voor jou vast zwaarder dan gezelligheid op de sportschool

Fitness thuis DVD

Eén van de bekendste trainingsprogramma’s voor thuis is dat van Jesse van der Velde. Deze personal trainer heeft inmiddels honderden mannen en vrouwen individueel geholpen om binnen 3 tot 5 weken hun buikvet te verliezen en definitief strakke buikspieren te ontwikkelen.

Met zijn speciale Kettlebell Workout doe je 2 tot 3 keer per week veel heel veelzijdige oefeningen waarmee je meerdere spiergroepen in je lichaam tegelijkertijd traint. Hoe meer spieren je aanspreekt, hoe groter de verbranding. Kijk hier voor de Kettlebel Workout.

Fitness thuis trainen

Hoe kun je trainen en tegelijkertijd zittend werken of TV kijken?
Met een Tunturi Minibike fiets je terwijl je aan je bureau zit te werken of op de bank TV kijkt.
Wist je trouwens dat actief bewegen tijdens het werk flink helpt bij je concentratie en productiviteit?

Professor Erik Scherder is de hersenprofessor van Nederland en schreef onder andere het boek “Laat je hersenen niet zitten”. Ook hij fietst achter zijn bureau terwijl hij werkt.

Fitness thuis schema

Succesvol fitness thuis valt of staat met een goed schema dat niet te licht en niet te zwaar voor je is. Het is de bedoeling dat je met plezier je aan het schema kunt houden. De meeste schema’s die je online vindt zijn gebaseerd op drie trainingsdagen. Elke trainingsdag wordt afgewisseld door een dag rust. Dan geef je je lichaam de tijd en rust om te herstellen.

Een bekende methode is een schema waarbij je op maandag borst en rug traint, op woensdag je benen en op vrijdag schouders en armen. Elke fitness training voor thuis begint met een warming-up. Een paar minuten touwtje springen of even op hometrainer en dan beginnen met lichte gewichten.

Fitness schema’s voor thuis vind je online. Bijvoorbeeld op Gezondheidsnet.nl

Fitness thuis voedingsschema

Zodra je thuis aan fitness gaat doen is het belangrijk dat je ook kijkt naar wat je eet. Een goed voedingsschema helpt je om de het effect van je fitness trainingen te vergroten. Zeker als je tot doel hebt om af te vallen.
Iedereen die afvalt verliest spiermassa. Het is de kunst om tijdens dat afvallen en trainen zoveel mogelijk spiermassa te behouden. Je spieren hebben energie nodig om te herstellen na een training.

Kijk hier voor een voedingsschema dat past bij je geslacht, gewicht en doel.