Multimedia Vakantie

Dashcam test 2015. Welke dashcam ga je kopen?

dashcam test

Je kent ze inmiddels vast wel. Dashcam video’s van bijna of echte auto ongelukken. In Rusland en Azië zijn de razend populair. Ook in Nederland zie je ze steeds meer. Camera’s op het dashboard of aan de voorruit. Welke dashcam is de beste en waarom zou je er één kopen.

Beste Dashcam 2015 test is de MioMivue 538 Deluxe

De Mio Mivue 538 Deluxe Touch is één van de weinige dashboard camera’s die ook in het donker redelijk goede beelden maakt. Overdag zijn de beelden zeer goed. Het probleem bij veel camera’s. In het donker tonen de beelden nauwelijks de nummerplaat van je voorganger. Handig aan de Mio Mivue 538 Deluxe is het touchscreen en de extra functies voor flitspaalsignalering en motion detection. Ook de batterij gaat lekker lang mee.

Bekijk nu alle dashcams bij Bol.com of kies één van onderstaande dashboardcamera’s.

Goedkoopste dashcam 2015 test is de Bullet On Board Dashcam

Net als de MioVivue maakt de Bullet On Board goede beelden overdag. Het beeld ’s-Avonds of bij donker weer laat wat te wensen over. Maar dit is bij bijna alle dashcamera’s een probleem. Zit je niet op extra functies te wachten dan ben je met de Bullet On Board dashcam prima voordelig uit.

Beste dashcam 2015 test om je vakantiereis mee vast te leggen

Ok, de meeste automobilisten hebben een dashboard camera om bewijsmateriaal te verzamelen voor het geval ze met de auto een ongeluk krijgen. Maar voor een leuke vakantiereportage is de dashcam een unieke manier om je reis mee vast te leggen. Hoe vaak gebeurt het niet dat je tijdens een bergrit plotseling een bocht indraait en een fantastisch uitzicht tegemoet rijdt. Je ogen hou je nog maar net op de weg zo aantrekkelijk is het beeld. De bijrijder zoekt snel de camera op om dit moment vast te leggen, maar helaas. Het mooiste uitzicht is al weer voorbij. De Mio Mivue 538 Deluxe Touch levert verreweg de mooiste beelden als je overdag filmt. Een aanrader dus voor je vakantiereportage.

Extra handige functies van een dashcam

Veel dashcams bieden een GPS functie waarmee je de afgelegde route kunt vastleggen. Later kun je precies op de kaart zien waar je gereden hebt en ook hoe hard. Een andere handige functie is de flitspaalsignalering en de Frontal Crash Warning. Deze functie zit bijvoorbeeld in de Thinkware X-500 II. Hiermee krijg je een signaal als je de auto voor je te dicht nadert.
Tot slot is Motion Detection een functie waarmee de camera automatisch aangaat als iemand te dicht langs de auto loopt. Zo kun je met je auto de oprit of je voordeur in de gaten houden. Let er wel op dat je de dashcam in dit geval rechtstreeks op de accu aansluit.